Search Discussions:
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Advanced Search...
Welcome to Nokia Support Discussions! Here you can share advice and tips with thousands of other Nokia users around the world in English. Many Nokia employees also follow and participate in the discussions, see our guidelines for more information. Everyone can search and read the discussions, but to post your own question or reply to others, simply sign in with your Nokia account. If this is your first time here, you can choose an alias to represent you. And if you don't have a Nokia account yet, please register.
Reply

How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha...

Registered Member
Ricky82
Posts: 1

How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Can any one help me with to set manual GPRS setting for Nokia Asha 200.

 

I want to change the GPRS setting, But there is no option for "Edit" or "New" (Configuration)

 

Thanks

Ricky

Please use plain text.
Registered Member
K1R1LL
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Yes, I want to know too how to do it???

Please use plain text.
Registered Member
framor
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Anyone? :smileysad:

Please use plain text.
Ex-Moderator (Retired)
astra2025
Posts: 912

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Hi framor

 

Welcome to Nokia discussions board! 

 

In order to set up an internet access point for your Nokia Asha 200, please follow the steps below:

 

  • Menu
  • Settings
  • Configuration
  • Personal Settings
  • Add (or add new)
  • Internet
  • Edit account name > input operator’s settings
  • Select “No” in use “preferred access point”
  • Access point settings
  • Bearer settings
  • Edit “packet data access point” > input operator’s settings
  • Back 4 X
  • Default config. Settings: select “personal configuration”, and click on “by default”
  • By default in apps: select “yes”

Please ask your operator to send you an SMS for automatic set up. If you have an issue connecting to the internet, you may set up the access point manually as described above.

For further support on internet acces on your device, please contact your operator.

 

Let us know how you get on and feel free to post any other questions you may have.

 

Regards,

 

Astra2025

 

Press the 'Accept Solution' icon if I have solved your problem, Kudos my post if my advice has helped you!
Please use plain text.
Contributor
hermanus
Posts: 3

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Hi Astra2025,

 

I'm on firmware 11.56, but I have no option in the configuration menu where I can set as default. I got stuck after the step Back 4x.

 

Any ideas on that?

Please use plain text.
Ex-Moderator (Retired)
astra2025
Posts: 912

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Hi hermanus, 

 

What is displayed on your screen when you go to: 

 

  • Menu
  • Settings
  • Configuration
  • Personal Settings
  • Add (or add new)
  • Internet
  • Edit account name

You should have the options: 

 

  • Default config. Settings: select “personal configuration”, and click on “by default”
  • By default in apps: select “yes”

Are you able to access the internet? 

 

Regards, 

 

astra2025

Press the 'Accept Solution' icon if I have solved your problem, Kudos my post if my advice has helped you!
Please use plain text.
Contributor
hermanus
Posts: 3

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

[ Edited ]

Hi Astra2025,

 

After Addnew I get the options (translated from dutch to english):

  • Web
  • Multimedia message
  • Synchronisation
  • Access point

When I edit the account name I am presented with the default edit options like Language and Copy/Paste. There is no "default" option. I can hardly believe it has something to do with my language setting (Dutch).

 

Edit: I can access Internet btw.

Please use plain text.
Registered Member
phinking
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

there is no.. personal setting... 

no personal setting.. if i select configuration --> sim1 / sim 2 --> sim 1 ---> web and access point.. then there no add menu...

??? how to add setting manual..

Please use plain text.
Ex-Moderator (Retired)
astra2025
Posts: 912

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Hi Hermanus, 

 

In fact, Internet or Web is the same. 

If you now have access to internet, then there is nothing more you need to do. 

 

To all other users: 

 

Some dual SIM phones cannot be manually configured for internet access. Please try and follow the steps as in my post from 17th of April, if you cannot complete the steps, please contact you operator as it is their responsibility to set up your internet. 

 

Regards, 

 

astra2025

Press the 'Accept Solution' icon if I have solved your problem, Kudos my post if my advice has helped you!
Please use plain text.
Registered Member
Snaga
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

once i get to the configuration stage in the menu the phone says unable to change settings any idea what could cause that?
Please use plain text.
New Member
Vladilen
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Hello!

I configured internet (by operatot automatic settings), it works in standart browser, but other applications (standart too) can't connect. Internet icon doesn't appears. What can be?



Please use plain text.
New Member
lOmZkiE
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

but i cant add new personal sittings because my phone says memory full.

 

Please use plain text.
Registered Member
chabong
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

there's no add new in the phone. i dont have time to go to nokia care center so i just rely here . please tell me how to configure it

 

Please use plain text.
Registered Member
ernie379
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

I also can't configure the internet on my Nokia Asha 200. Now I'm paying for 2gb of mobile internet and I can't use it...
It's very weird, because when I follow the steps

 

-menu

-configuration

 

 

The option 'personal settings' is not there!

The only thing I see is 'Sim1' or 'Sim2'. When I select the sim with 2gb internet, the only things I see are 'Web', 'Multimediamessages' and 'Acces Point'  (Translated from dutch).

 

I really don't know what to do :smileysad: Please someone help.

 

Thanks, Arnout

Please use plain text.
Registered Member
Azhar786
Posts: 1

Configuration settings

I have a Nokia 200, but in its configuration settings, it doesn't have personal configuration. Can someone help me please?

Please use plain text.
Registered Member
sani786
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

dear mry nokia asha 200 py configuration setting mn personal setting py click krny sy cell restart ho jata hy,what should i do?

 

Please use plain text.
Registered Member
nahodha
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

Hello, i look for an assistance on how to set /configure setting with nokia 200 GPRS.

 

Please use plain text.
New Member
02061993
Posts: 1

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

[ Edited ]

Please nokia network service many problem in the mobile model is nokia asha 200 mobille number is 96XXXXXXXX nokia internet software problem please solve problem please cheak

 

 

 

Moderator's Note: This post was edited and the phone number was removed. Please do not publish personal information in a public forum.

Please use plain text.
Ex-Moderator (Retired)
jekiboi20
Posts: 1,733

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

@nahodha

Have you read the message of @astra2025 above?

Nokia Lumia 1020 - nothing comes close Nokia Asha 501 - super smart pocket power 

Follow us on Twitter Watch Nokia Support Videos

Please use plain text.
Ex-Moderator (Retired)
jekiboi20
Posts: 1,733

Re: How to Set/Configure Manual GPRS Setting with Asha 200??

@02061993

 

Hi my friend,

 

 

Can you tell us more about the issue you are experiencing so that we can investigate? Are you not able to connect to internet? Have you tried contacting your mobile operator about it?

 

  


Nokia Lumia 1020 - nothing comes close Nokia Asha 501 - super smart pocket power 

Follow us on Twitter Watch Nokia Support Videos

Please use plain text.