2012-12-10 19:42
Witam!
Kupiłam niedawno telefon Nokia Asha 311. Jestem z niego bardzo zadowolona, ale mam jeden mały problem. Czasem się zawiesza i nie moge jej odblokować. Nie moge w ogóle przesunąć tapety i przejść do ikon menu. Pomaga tylko wyciągnięcie baterii na chwilke. Są jakieś inne sposoby?
A drugi problem to taki, że bateria jest słaba. Ładuje telefon wieczorem a na drugi dzień mam już jedną kreskę mniej, nie mówiąc o tym, żeby słuchać odtwarzacza troche dłużej.
Ale to zawsze można obejść
najbardziej zależy mi na pomocy jeśli chodzi o to zaiweszanie.
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam!
2012-12-12 12:29
Cześć magi6,
Witaj na naszym Forum pomocy technicznej Nokia!
W tym przypadku zalecamy aktualizację oprogramowania, ponieważ nie zawsze nowo kupione telefony mają aktualną wersję. Instrukcje jak wykonać aktualizację znajdziesz tu .
A tutaj znajdziesz wiele użytecznych porad jak wydłużyć czas pracy baterii.
Mam nadzieję, że wskazówki okażą się pomocne. Napisz jak Ci poszło ![]()
Pozdrawiam
MariaS
2012-12-26 14:27
Hej!
Dzięki za pomoc! Wszystko jak najbardziej okazało się pomocne. Oprogramowanie zaktualizowane i nawet bateria dzieki temu dłużej trzyma ![]()
Jeszcze raz dzięki za pomoc!
2013-01-03 12:30
2013-01-03 12:50
2013-01-04 12:02
Cześć Ewciaaa88,
Witaj na Forum pomocy technicznej Nokia.
Skoro aktualizacja nie pomogła proponuję przeisntalowanie systemu operacyjnego na tak zwanym czystym telefonie czyli po formacie. I kopii zapasowej, żeby nic nie zginęło![]()
Pobierz program Nokia Suite, zainstaluj go a telefon podłącz za pomocą kompatybilnego kabla USB do komputera. Następnie zaloguj się w samym programie za pomoca konta Nokia.
Następnie wejdź w Narzędzia – Kopia zapasowa i wykonaj kopię bez Ustawień i aplikacji (w tych plikach mogą kryć się błędy, dlatego dobrze je usunąć).
Następnie odłącz telefon od komputera i wykonaj format jak zostało opisane to tutaj.
Po zrestartowniu telefonu podłącz go ponownie do komputera a w Nokia Suite wybierz ikonę aktualizacji. Pojawi się informacja o najnowszym oprogramowaniu i możliwośći ponowengo zainstalowania systemu operacyjnego. Kliknij w informację podaną na niebiesko. Program przeprowadzi Cię przez proces reinstalacji.
Pamiętaj, że do prawidłowego przeprowadzenia powyższych czynności, komputer musi być podłączony do internetu, aby Nokia Suite mógł pobierać odpowiednie komponenty z serwera Nokia.
Mam nadzieję, że to rozwiąże Twój problem![]()
Pozdrawiam,
halszka
2013-01-04 14:10