Czy udało się komuś znaleźć sposób (nie kosztujący utraty gwarancji przez odblokowanie systemu) na dodawanie dokumentów w załączeniu do wiadomości e-mail? Odebrać pocztę z załącznikiem możemy. Otworzyć ów dokument w Office także. Sęk w tym, że w drugą stronę nie da rady. Klient poczty ma magiczny "spinacz" - byłem pewien, że pozwala dodawać załączniki. W końcu to rzecz oczywista. Jednak nie dla WP8. W ostatnich dniach miałem tyle luzu, że nie musiałem przesyłać wiadomości będąc "w biegu", nie uruchamiając komputera, więc nie zwróciłem uwagi na problem. Okazało się, że owy spinacz pozwala jedynie dodawać zdjęcia, a zamknięty odizolowane środowisko systemowe nie pozwala przez menadżera plików dodać innego załącznika. Aplikacja pocztowa musi być jakoś skojarzona z Office, skoro pozwala otwierać w nim załączniki. Dlaczego więc nie pozwala na odwrotne działanie, czyli dodawanie załączników z poziomu Office? Jakby tego było mało, to ta sama przyczyna (brak współdzielenia danych) nie pozwala wysyłać poczty z załącznikami, gdy korzystamy z interfejsów www do poczty, korzystając z Internet Explorera. Lista zmian w portico nie odnosi się do tej kwestii. Ktoś ma sposób na to lub pobrał już portico przez program serwisowy i może sprawdzić, czy to się zmieniło?
--
"Rozwiązanie" i "Kudo" nie gryzą, a nawet pomagają innym użytkownikom