Przeszukaj dyskusje:
Wyszukiwanie zaawansowane...
Witamy na Forum pomocy technicznej Nokia- dyskusje! Tutaj możesz dzielić się poradami i wskazówkami z tysiącami innych użytkowników urządzeń Nokia z całego świata w języku polskim. Więcej informacji znajdziesz w naszych wskazówkach. Każdy może wyszukiwać dyskusje i czytać ich treść, ale jeśli chcesz publikować własne pytania i odpowiadać na pytania innych, musisz się zalogować za pośrednictwem konta Nokia. Jeśli jesteś tutaj po raz pierwszy, możesz wybrać pseudonim. Jeśli nie masz jeszcze konta Nokia, zarejestruj się.
Odpowiedz

Dot.: Lumia 920 bez dźwięku

Nowy użytkownik
NXM60

Lumia 920 bez dźwięku

Witam!

Moja Lumia ma nieco ponad tydzień i po podłączeniu i późniejszym odłączeniu słuchawek przewodowych Lumia ucichła... Muzyka, filmy- nic nie działa na głośniku. Wiem, że tel myśli, iż słuchawki są nadal podłączone, bo przy wiadomościach i rozmowach głośnik daje sygnały i umożliwia rozmowę. Robiłem Soft Reset i Hard Reset- dźwięku nadal nie ma. Czyściłem gniazdo słuchawkowe wacikiem, podłączałem i odłączałem słuchawki- nic. 

Czy ktokolwiek wie co mogę zrobić?

Użyj zwykłego tekstu.
Zaawansowany
T_PL

Ciekawa przypadłość - niepowiem. Bez utraty gwarancji nic w środku grzebać nie możesz, więc instrukcja serwisowa na nic się nie zda (zawiera tylko info jak rozłożyć i złożyć wszystko). Na dobrą sprawę zostaje wizyta w serwisie. Choć wcześniej pokombinowałbym jeszcze ze słuchawkami (tymi z zestawu i innymi oraz może głośnikami). Po prostu podłączać i odłączać, regulować głośność itp - wszystko podczas odtwarzania dźwięku. Jeśli się nie uda, to reset ze słuchawkami, dźwięk na maksa i odłączyć je po resecie. A nóż, widelec? Jak nie, to serwis :smileysad:
--
"Rozwiązanie" i "Kudo" nie gryzą, a nawet pomagają innym użytkownikom :smileyhappy:
Użyj zwykłego tekstu.
Nowy użytkownik

[ Edytowane ]

Witam,

od czasu do czasu mam dokladnie ten sam problem i przyznam ze zaczyna mnie to juz na prawde mocno irytowac!!! Jak to jest mozliwe zeby nie dac w aplikacji przycisku zatrzymac (kwadratu), a sa tylko play/pause i przewijanie??? Co za finski (chinski) filozof na to wpadl??!!!??? Nokia, czytacie w ogole to co my tu piszemy??

Mi pomaga jesli odtwarzania nie ma bez sluchawek jedynie restart sluchawki;  Druga sprawa to klpoty z Bluetooth, ale napisze o tym zaraz w osobnym poscie.

[Informacja moderatora] Post został edytowany, gdyż zawierał treści obraźliwe.

Użyj zwykłego tekstu.
Opiekun
xxag

Złącze gniazda słuchawek z płytą jest jedynie dotykowe i przyklejone... taśmą klejącą, opiera się o obudowę. Bez ingerencji w podzespoły zapewne się nie obędzie, nawet jeśli to nie kwestia połaczenia między gniazdem a płytą, a  niedoskonałości gniazda. Naciśnięcie obudowy za gniazdem może rozwiać wątpliwości.

Użyj zwykłego tekstu.
Nowy użytkownik
Zag79

Witam, tydzień temu oddałem swoją Lumię do serwisu z powodu braku dźwięku przy odtwarzaniu audio i wideo, pomimo że telefon nadal prawidłowo sygnalizował przychodzące rozmowy i smsy. Początek był taki: muzyki na zestawie słuchawkowym słucham sporadycznie, raptem 15 minut dziennie. Pewnego dnia (tydzień od zakupu) telefon po podłączeniu zestawu słuchawkowego przewodowego (oryginał) nie przełączył głośników na zestaw. Po odłączeniu i ponownym podłączeniu delektowałem się niezłej jakości dźwiękiem w słuchawkach. Po odłączeniu słuchawek telefon chyba nadal je wykrywał bo już nie było odtwarzania na głośniki. Reset, zabawa z podłączaniem i rozłączaniem słuchawek oraz powroty do ustawień fabrycznych nie pomogły w rozwiązaniu problemu. Serwis:smileysad: minął tydzień, telefon do odbioru, niby szybko poszło. Może dowiem się przy odbiorze gdzie leży problem i podzielę się tym na forum bo nie jestem sam z tym problemem jak widzę. Osobiście uważam że to będzie problem techniczny gniazda słuchawek. Jeżeli nie dostanę odpowiedzi z serwisu wezmę sprawę (śrubokręt) w swoje ręce i sam zbadam sprawę, w końcu mam w sumie 10 lat doświadczenia w produkcji podzespołów i aparatów słuchowych wysokiej klasy (swojego czasu firma w której pracowałem produkowała mikrofony i głośniki do Nokii z serii N). Chyba właśnie stąd to zgubne przywiązanie do f-my Nokia,ale to już nie ta sama jakość co kiedyś...

Użyj zwykłego tekstu.