Search Discussions:
Advanced Search...
Welcome to Nokia Support Discussions! Here you can share advice and tips with thousands of other Nokia users around the world in English. Many Nokia employees also follow and participate in the discussions, see our guidelines for more information. Everyone can search and read the discussions, but to post your own question or reply to others, simply sign in with your Nokia account. If this is your first time here, you can choose an alias to represent you. And if you don't have a Nokia account yet, please register.
Reply

please help...5800 camera's autofocus not working

Registered Member
Posts: 1

please help...5800 camera's autofocus not working

hi there,

i've updated the newest version of updates which is v21.0.025 and then found out that camera autofocus not working!

normally there should b a green light confirming the focusing but now only yellow light.

the macro mode also not functioning.

can anybody help me on this....thanks in advance!!!

Please use plain text.
Contributor
Posts: 6

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

I'm with the same problem :smileyfrustrated:
Please use plain text.
Contributor
the_second
Posts: 9

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

I know the yellow light lights when the camera is unable to focus the image you've been shooting.

By the way, when you shoot with the yellow light, is your image not that clear?

Please use plain text.
Contributor
Posts: 6

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

Yes it is always yellow, and the image is only clear when it is near the point of focus. Like 20 cm.. I cant focus neither closer or away.
Please use plain text.
Contributor
the_second
Posts: 9

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

Mine also doesn't focused when near.

But if farther, it just works fine.

 

You seem having a real problem with it.

Let's just wait for helps from other users.

Please use plain text.
Registered Member
icedchicken
Posts: 3

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

I have the very same problem. Camera's autofocus doesn not work..only objects at approx 20 cm range appear clear..the rest are blurred. About the same time, USB connectivity has failed too. I can connect to my PC only using my bluetooth. No clue what happening. Can anybody help?

Please use plain text.
Professor
nagendranr24
Posts: 318

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

V21? You guys are ages behind!! Update phone's firmware to v51
Please use plain text.
Registered Member
icedchicken
Posts: 3

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

That doesn't really solve the problem. I have version 51.0.006 installed. Ovi suite informs me that its the latest version. And my camera's autofocus is still not working.

Please use plain text.
Registered Member
bribin4u
Posts: 1

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

Mine too have version 51.0.006 still there s t:smileymad::smileymad:he same problem

Please use plain text.
Registered Member
krish143
Posts: 1

Re: please help...5800 camera's autofocus not working

mine is also latest 51. bt sme prblm. i thnk saparate camera patch need to be instld bt where to get?
Please use plain text.